9 Şubat 2008 Cumartesi

modern talking

bir çoğumuzun hayatına yeşilçam ile girmiştir,orada sevmişizdir modern talking'i eğer brother louie'de gözümüzün önünde film şeridi akıyorsa-ki bu şeritte şahit olduğumuz mekan diskodur,muhtemelen banu alkan veya hülya avşar gibi dönemin taş hatunları ayıklanmak üzeredir-.yeşilçam'a da bi turist ömer selamı çakmak gerekir... aslında şarkıları hep disko veya benzeri muhit etrafında geçmektedir cheri cheri lady'de your my heart your my soul'da olduğu gibi velhasıl kelam bu güzel grup 80'lerin sonu gibi ayrılığın eşine gelmiş hatta ayrılmıştır lan işte... daha sonra 80'lerin efsanesi olarak anılan grubun değişen ve gelişen müzik dünyasında yeniden damga vurmak istemesi pek işe yaramamıştır 98'de bir araya gelen grup 2000'lerin başında tekrar yollarını ayırmıştır.sevenleri için değişen bir şey yoktur hala 80'lerin efsanesidir ve yeşilçam'ın dışarıdan arak müzikleriyle dahada yücelmiştir gözümüzde, kendilerine gönül plaketimizi gönderiyor onların nezlinde bir selamda gerek nuri alço gerekse emrah filmerinin "bol gerilimli"sahnelerinin sömürüsüne uğramış unutulmaz halloween'dan arak müziklere yine sinemamızın taş hatunlarının dönemin afilli abileri tarafından götürüldüğü sahnelerde efsane haline gelmiş george michael'ın careless whisper'ına gelsin.yeriniz her daim ayrıdır bunu böyle bilin "şarkılar eskirde sözler eskirde bir sen eskimessin benim gönlümde"eseriyle kapatıyorum konuyu.
brother loui:
http://youtube.com/watch?v=ect3VoEUJn8&feature=related

not:alphaville'i unutmak ne mümkün onada burdan saygılar diyelim.unutmadan solisti fena halde sinemamızın pek tanınmamış bir jönüne benzetiyorum ama kim olduğunu çıkartabilmiş değilim.


aman be osman aabi

daha önce buradan durgunluğundan bahsetmiştik osman abi'nin kendisi blogu okumuş olacakki arka arkaya bombaları patlatarak yönetimde ne kadar etkin biri kişiliğe sahip olduğunu gösterdi.ilk bombası ceyhun transferini sonuçlandıramayınca,arabayatağında da bir süre oynayan emo'yu takıma kazandırmasıydı hemde 10 numara olarak."yahu nerden anladın be osman abi 10 numara olduğunu" diye sorunca,"emonun fakir bi ailenin çocuğu olduğunu,tesisilere bırakıldığını psikolojik olarak zor günler geçirdiğini söyledi"."abi ne alaka yav bu nasıl mantık" diyecektik ki kendisnin hassas,duygu insanı olduğu aklımıza geldi.cümlelerimizi daha dikkatli seçtik. abimizin elbet bi bildiği vardır dedik.son olarak "trabzona 3 atacağız" sözü trt'de yankı buldu hafif sırıtaraktan yorumladılar bursaspor 2.başkanı osman çelik'in sözlerini... blogu takip ettiğini biliyorum abi,malzeme verme bunlara allasen hayır çarpıtıyorlar sözlerini daha önceden senin için aimar'ı,zidan'ı alacak dememişler miydi bunlar.aynı bunlar işte aman diyim abi... saygılar abi.

not:fotoğraf için emo sima'yı düşünüyordum malum bu durumlarda -sağolsun- google olmasa elimize alacağız ancak emo'nun oradada resmini bulamadık aksine myspace aleminin bütün emoları çarşaf çarşaf döküldü.e onada benim gönlüm razı olmadı.

6 Şubat 2008 Çarşamba

CNBC-e Bilim Kurgu Kuşağı:BACK TO THE FUTURE I

marty mcfly ve çılgın doktor emmet brown'un maceraları bir kez daha ekranlarda hayat buluyor,bir dönem tiryakisi olduğumuz geleceğe dönüş serisi her perşembe cnbc-e'nin bilim-kurgu kuşağında
http://www.cnbce.com/film.asp?ID=557

5 Şubat 2008 Salı

formanın tılsımı

90’lı yılların ortalarıyla 2000’lerin başında bursaspor için kült figür haline geldi ortası yeşil forma,intertoto başarısıyla birlikte uzun yıllar giyilen forma ileriki yıllar aynı etkiyi göstermedi keramet formada değildi yani sonra celtic’in göze hoş gelen formasına göz dikti taraftar,her sezon başı yönetimden formayla alakalı beklentiydi celtic stili -aslında bu tabirde yanlış geliyor bana en azından bizim neslin bunu kullanması.celtic her ne kadar köklü bir kulüp olsada 63’de kurulmuş bursasporun ilk mücadeleleri bu formayla gerçekleşmiş olması “bizim” dememiz için önemli bir ayrıntı.ha esin kaynağı hakkında en ufak bilgim yok onuda belirtmeliyim.bu formayada kavuşmamız pek bir şey değiştirmedi zaten takım kullanmıyor sadece yeni transferlerde boy gösteriyor yatay-çizgili… şimdi eski bir rahatsızlığımız nüksetti canımız fena halde ortası yeşil forma çekiyor biliyoruz değişen bir şey olmayacak ama… umut fakirin ekmeğiymiş.

4 Şubat 2008 Pazartesi

yeni türkü-başka türlü bir şey

tokat gibi gerçekleri vuruyor yüzüme bu şarkı... bu yarım kalmışlık benim artık doğamda,içime işlemiş.böyle gideceğim bu dünyadan... ne yapayım...

başka türlü bir şey benim istediğim
ne ağaca benzer ne de buluta
burası gibi değil gideceğim memleket
denizi ayrı deniz havası ayrı hava

nerde gördüklerim nerde o beklediğim
rengi başka tadı başka
bir başka yolculuk dalından düşmek yere
yaşadığından uzun
bir tatlı yolculuk dalından inmek yere
agacın yüksekliğince dalın yüksekliğince
rüzgarda
ve bir yeni ömür vardiğin cimen yeşilliğince...

başka türlü bir şey benim istediğim
ne ağaca benzer ne de buluta
burası gibi değil gideceğim memleket
denizi ayrı deniz havası ayrı hava

nerde gördüklerim nerde o beklediğim
rengi başka tadı başka...

eski,güzel diziler

süper baba dizisi için internette büyük bir özveriyle çalışıyor süperbaba ekibi,çabaları sadece yeniden yayınlanması değil -bu en büyük dilekleri ama- dizinin kuşağımıza kattıklarına mahsuben bir teşekkür olarak onu canlı tutmak.özellikle dizinin oyuncularıyla yaptıkları röportajlarla takdiri hakediyorlar aynı paralellikte bir çaba da "şaşıfelek çıkmazı" sevenlerinden geliyor,onlarda dizinin tekrar yayınlanması bu sıcak dostlukların kurulduğu sokağın yeniden canlanmasını yeni neslinde bundan faydalanmasını istiyorlar yaptıklarıda havada kalmıyor doğrusu site belki arama motorlarında en ücra köşelerde çıkıyor ancak dizinin önemli isimleri onlara ulaşabiliyor.en öenemli örneği ise çağan ırmak'ın ulaşıp arkadaşlara teşekkürlerini iletmesi... uzun lafın kısası bizim çocukluğumuz "eğilme" dönemlerimiz, teknolojinin henüz bu kadar sarıp sarmalamadığı bir zamanda bu sımsıcak dizilerle geçti,ufkumuz açıldı,onların kattıklarıyla yoğrulduk... keşke ekranlarda yine bu tür diziler olsa diye bi temennide bulunacağım temenniden öteye geçemeyeceğini bile bile çünkü ortam bu,pazarda bu gidiyor maalesef...

süperbaba için;
http://www.superbaba.8m.com
şaşıfelek çıkmazı için;
http://www.geocities.com/sasifelekyeniden/

2 Şubat 2008 Cumartesi

"mazlumu getirin bana..."


92 yılında ödeyemediği ev kirası sonucu kapı dışarı edilip,bir parkta sabahlama planları kurarken ölüyor yadigar ejder.ne kadar acı bir son tıpkı filmlerdeki gibi hayattada figüranmış mazlum... günü belki kurtarıyordu türk sinemasındaki emeği karşılığında... dayak yiyen adam;en çok yorulup en az parayı alıyordu hayatıda bu paralellikte devam etmiş anlaşılan... 92 yılında ölmüş bir insan için bunu 16 yıl sonra öğrenmenin mahçubiyetini taşıyorum ve belki daha kaç sinema emekçisi aynı şekilde yok olup gitti,daha kaçından habersizim.

muhsin bey(1987)


yavuz turgul imzalı şener şen ve uğur yücel'in karşılıklı döktürdüğü film muhsin bey, özellikle ali nazik karakterinin çocukken zihnimize kazındığı,muhsin bey'in müzik üzerinden görünen aslında bir çok konuda yozlaşmaya karşı durduğu muhteşem bir filmdi.
filmde karakterlerde başlı başına irdelenmeli ikinci adam kapıdan kovsan bacadan giren cinsten olan osman cavcı -ki muhsin bey'in gerçektende eli,koludur arada bi danıştığı insandır bir çok konudada önderlik yapmıştır-.yine sevda hanım o sahnelerin tozunu yutmuş hayatın sillesini yemiş ağzı bozuk semt hatunu rolünü çok iyi kıvırmış filmin olmazsa olmazlarından pavyon karısının küçük kızı klişeside sanırsam ilerde çekilen gönül yarasına ve bir çok filme ilham olmuştur.yine ali nazik türk sinemasında kült karaktere verilebilecek güzel örneklerdendir,uğur yücel urfalı rolünü hal ve hareketten tutunda şiveye kadar çok iyi başarmış ,"evlerinin önü boyalı direk"i de çok iyi yorumlamıştır.

ali nazik-evlerinin önü boyalı direk
http://www.youtube.com/watch?v=Atw1feTdguA&feature=related

cine5'te tekrarlı filmler


cine5 uzun zamandır haftada bir aynı filmi ekranlarda döndürüp duruyor buna önce uçurtmayı vurmasınlar ardındanda muhsin bey filmiyle şahit olduk.film seçimleride tam defalarca izlenecek cinsten olduğundan takdire değer... merakla bekliyoruz sırada ne var? bi sadri alışık yakışır diyorum ben hele şakayla karışık olursa tadından yenmez.

arka sayfa


cuma geceleri 2 tane adam dvd-kitap-dergi-oyun vs.aklınıza gelen ne varsa sunuyordu önümüze bizde tabi ağzımızın suları aka aka seyrediyorduk can kozanoğlu ve kanat atkaya abileri, en son panini için mail atmıştım nazar mı değdirdim nedir program bir daha yayınlanmadı ntv'nin ise "kime diyorum ben"de olduğu gibi umursamaz tavrı devam ediyor. bu program için attığım onca maile otomatik olarak "değerlendireceğizidir efendim" den öteye geçmiş değiller.

ne oldu be osman abi?...


karasu yönetiminde gördüğümüzde önce çok şaşırmıştık zira bursada sık sık yapılan başkanlık seçimlerinde genelde zirvedeki isim değişiyor çekirdek kadro sadece makam değiştiriyordu bir kaç istisna dışında,işte tam bu noktada osman abi'nin kadroda yer alması beni hayli şaşırmıştı... göreve başladığında hayli atak olan osman abi önce zidan,ardından aimar bombasını patlatarak şehrimizin yılalrdır giremediği havaya girmesine neden oldu.tabi daha sonra bunların basının uydurması olduğu ortaya çıktı(osman abi öyle söyledi)... osman abinin ikinci icraati başkanı tahtından etmek oldu tam herhalde kendisi başa oynuyor derken bu seferde eski başkanlardan ibrahim yazıcı'nın kadrosunda ikinci başkan olarak yer aldı ve ne olduysa ondan sonra oldu dalgın,bezgin bir ruh haliyle objektiflere yansıyan osman abimiz sözleşme imzalayan futbolcunun yanında objektiflere olay gazetesi okurken umursamaz,mahalle kahvesi insanı olarak yakalandı... yine son günlerde pek durgun görünen abimiz transferlerden bi haber şekilde canlı yayınlarda gezerken olmaz dediği transferler hallolmuş,yönetim; abimizin ifadelerinin aksini doğrular nitelikte açıklamalarda bulunmuştu... bu noktada,osman abinin yeniden eski günlerine dönmesini istiyoruz,durgun halleri bizi derinden yaralıyor... osman abi esenevler çocuğu,osman abi garaj6 çocuğu -bazı bazı yiğitler toki civarındada takıldığı söyleniyor-